Informatii pacient

Tratamentul copilului

EDUCATOARELE FUNCTIONALE SAU TRAINERE

Indicații de purtare

Aparatul se poartă 1 oră pe zi și pe tot timpul noptii.

 

Purtarea  diurnă se face în cursul activităților liniștite, care nu implică vorbitul, cum ar fi :privitul la televizor, lucrul la calculator, cititul, temele, deplasarea cu mașina s.a.m.d. Purtarea pe parcursul zilei, cu pacientul conștient, este cheia succesului, musculatura învățând reflex poziția cu aparatul. Pacientul va sta cu gura închisă (dinții poziționați în lăcașurile din aparat și buzele apropiate).

 

Nu se vorbește cu aparatul în gură! Ora poate fi fracționată în 3-4 ședințe de 15-20 minute.

 

Purtarea nocturnă se face din prima zi a aplicării aparatului. Condiția esențială este ca pacientul să poată respira pe nas. Este foarte posibil ca în primele doua săptămâni de la aplicare, pacientul să nu poată reține aparatul în cavitatea bucală pe tot parcursul nopții. Dacă după două săptămâni pacientul nu reușește să poarte aparatul întreaga noapte, trebuie prelungită perioada de purtare diurnă.

Igienizarea aparatului

Se face zilnic, dimineața după purtarea nocturnă, cu periuța  și pasta de dinti. Se clătește bine și se depozitează în cutia lui până la următoarea purtare. O dată pe săptămână se pot folosi tablete efervescente speciale pentru igienizarea aparatelor dentare: într-un pahar cu apă călduță se dizolvă o tabletă și se lasă aparatul în soluția respectivă 10 minute. Aparatul nu se fierbe!

CAZ 1

BEFORE

AFTER

CAZ 2

BEFORE

AFTER

← back

DR. ANA MARIA VLADUTIU

0721 886 373

DR. MIHAI VLADUTIU

0722 122 734

str. București nr. 1,  ap 3, Cluj-Napoca

|  Powered by INTEGRIS

|  GDPR